ZOMERTIJD

Deze zaterdagavond is het weer zover. Ook last van de overgang van wintertijd naar zomertijd? Je bent niet alleen! Hier alvast wat tips.

ZOEK HET DAGLICHT OP

Een paar uurtjes extra buitenlucht maakt een groot verschil. Want door meer naar buiten te gaan, maakt je lichaam ‘s avonds meer melatonine aan; het hormoon waardoor je je slaperig voelt. Wil je je biologische klok weer gelijk stellen, dan doe je er goed aan om elke dag even een wandelingetje door de buurt te maken en wat frisse Gentbrugse lucht op de snuiven.

GA NU AL WAT EERDER NAAR BED

Als je in de dagen voordat de zomertijd ingaat al probeert een uurtje vroeger naar bed te gaan, heb je straks minder last van de zomertijd.

SLAAP NIET OVERDAG
Ook al ben je slaperig en roept je bed naar je. Ga de komende dagen niet voor ‘n siësta. Dit verstoort je biologische ritme alleen nog maar méér.
SPORT VROEG OP DE DAG
Probeer in plaats van ‘s avonds, eerder op de dag te sporten, zodat je lichaam eind van de dag genoeg tijd heeft om weer tot rust te komen.
MANIPULEER HET LICHT
Probeer het de paar uur voordat je gaat slapen al donkerder te maken door gordijnen dicht te doen en lichten langzaam uit de doen. Qua licht is het ‘t beste om vroeg en midden op de dag veel (zon)licht te pakken, en naarmate de dag vordert verder af te bouwen – vaak val je dan het lekkerst in slaap.

Gerelateerd nieuws

Toffe plekken met kindjes

Toffe plekken met kindjes

GENTBRUGGE IS EEN VRÉÉ WIJZE BUURT MET VEEL TOFFE PLEKKEN, NIET ALLEEN OM TE GAAN DRINKEN, IETS TE WANDELEN EN OM TE ONTSPANNEN, MAAR OOK OM TE GENIETEN MET JE kindjes. WE GEVEN JE GRAAG ENKELE TIPS!huis van alijnBezoek het Huis van Alijn en maak samen met je kinderen...

lees meer
Tips van Gent(brugg)enaars: ontspannen

Tips van Gent(brugg)enaars: ontspannen

Gentbrugge is een vréé wijze buurt met veel toffe plekken, niet alleen om te gaan sporten of om te winkelen, maar ook om te ontspannen en tot rust te komen. We geven je graag enkele tips!AchtersikkelOp minder dan vijftig meter van het Sint-Baafsplein ligt de serene...

lees meer
Tips van Gent(brugg)enaars: studieplekken

Tips van Gent(brugg)enaars: studieplekken

Het is weer juni. Dat betekent voor veel jongeren en studenten dat de examens voor de deur staan. Is het thuis soms te luidruchtig om te studeren? Of studeer je liever in het gezelschap van medestudenten? In Gent heb je enkele bijzondere studieplekken, dicht bij ‘t...

lees meer