Toffe plekken om te winkelen

GENTBRUGGE IS EEN VRÉÉ WIJZE BUURT MET VEEL TOFFE PLEKKEN, NIET ALLEEN OM TE GAAN SPORTEN OF TE ONTSPANNEN, MAAR OOK OM TE GAAN WINKELEN. WE GEVEN JE GRAAG ENKELE TIPS!

VLAS samenwinkel

Je hebt Vlas misschien al zien passeren op ‘t Verband, want het is een tijdelijke invulling bij ons! Vlas is niet zomaar een winkel, het is een ontmoetingsplek. De winkel ‘van ons allemaal’ brengt mensen samen en verkoopt gezonde en eerlijke producten. Je kan je boodschappen doen, meedoen aan een workshop of een gesprek aangaan met lokale boeren.

LOUSBERGMARKT

Jouw boodschappen gaan halen in een voormalige kaasmakerij van Het Hinkelspel? In de Lousbergmarkt kan dat. Het is een unieke overdekte Gentse markt waar 4 lokale bedrijfjes hun handen in elkaar en ambachtelijke producten aanbieden. Wat kan je er vinden?

 

  • Ambachtelijke brood
  • Biogroenten en fruit 
  • Kaas gemaakt uit rauwe of biologische melk
  • Koffie en taartjes

HOLLAND & BARRETT 

In deze gezondheidswinkel vind je allerlei natuurlijke producten, van geneesmiddelen en voedingssupplementen tot zoetwaren en cadeauartikelen.

Kringwinkel Ateljee

Op zoek naar verborgen schatten? In de Kringwinkel vind je werkelijk alles wat je nodig hebt, ideaal voor het inrichten van een nieuwe woning.

Gerelateerd nieuws

Tips van Gent(brugg)enaars: duurzaam leven

Tips van Gent(brugg)enaars: duurzaam leven

Op ‘t Verband streven we naar energiezuinige woningen, vergroening van de omgeving en het verbinden van de buurt. En die duurzaamheid is duidelijk voelbaar op de site. Maar hoe kunnen we eigenlijk duurzaam leven? Een aantal Gent(brugg)enaars delen graag hun tips!...

lees meer
Tips van Gent(brugg)enaars: streekproducten

Tips van Gent(brugg)enaars: streekproducten

In Gent(brugge) vind je heerlijke streekproducten die je smaakpapillen doen betoveren. Van knapperige Kroakemandels tot de beroemde Ganda Ham, elke lekkernij vertelt zijn eigen verhaal van traditie en ambacht.De lokaalmarktElke week vind je in de Gentbrugse wijk...

lees meer
Geschiedenis van de site

Geschiedenis van de site

Deze site in Gentbrugge ademt de zuchten van een bloeiend verleden. Al in 1880 werd hier een ‘hospice’ gebouwd. Van zodra de zusters van Waarschoot in 1934 de gronden van het ziekenhuis overnamen, was de site constant in transitie. Er werd in 1949 een nieuwe vleugel...

lees meer