TOFFE PLEKKEN OM TE ONTSPANNEN

GENTBRUGGE IS EEN VRÉÉ WIJZE BUURT MET VEEL TOFFE PLEKKEN, NIET ALLEEN OM TE GAAN SPORTEN OF TE GAAN DRINKEN, MAAR OOK OM JE EVEN VOLLEDIG TE ONTSPANNEN. WE GEVEN JE GRAAG ENKELE TIPS!

DE GENTBRUGSE MEERSEN

In de Gentbrugse Meersen is er voor iedereen wat wils. Je kan er wandelingen maken en je mag zelfs van de paden afwijken om tussen de koeien te wandelen. Maak dus gerust je eigen weg, al wandelend of lopend. Je kan zelfs je schoenen uittrekken en genieten van het blotevoetenpad. Voor de allerjongsten is er een speelbos voorzien waar ze kunnen ravotten en plezier maken.

DE WIJKBIBLIOTHEEK

Lees je graag boeken of strips? Dan is de wijkbibliotheek the place to be! Met een lidkaart kan je hier gratis boeken, strips, cd’s of dvd’s ontlenen.

FRANS TOCHPARK

Naast de Gentbrugse Meersen vind je het Frans Tochpark. Daar vind je een kasteel uit de 14e eeuw dat een tijdje dienst deed als gemeentehuis. Je kan zelfs je eigen kasteel bouwen, wel in een zandbak weliswaar.

LOKAAL DIENSTENCENTRUM SPELTINCX

In de lokale dienstencentra kan je terecht om nieuwe mensen te leren kennen, een kopje koffie te drinken met een gezellige babbel of om een spelletje te spelen in de ontmoetingsruimte. Wil je iets actiever? Dan zijn er ook activiteiten voorzien, zoals borduren, bakken en zelfs pilates voor senioren. Je eerste deelname is gratis, daarna kan je je inschrijven voor komende activiteiten.

MINTY OAK YOGA
Wil je helemaal zen worden? Probeer eens een lesje vinyasa yoga in de Minty Oak Yoga die gegeven worden in studio’s en parken in Gentbrugge.

Gerelateerd nieuws

Tips van Gent(brugg)enaars: duurzaam leven

Tips van Gent(brugg)enaars: duurzaam leven

Op ‘t Verband streven we naar energiezuinige woningen, vergroening van de omgeving en het verbinden van de buurt. En die duurzaamheid is duidelijk voelbaar op de site. Maar hoe kunnen we eigenlijk duurzaam leven? Een aantal Gent(brugg)enaars delen graag hun tips!...

lees meer
Tips van Gent(brugg)enaars: streekproducten

Tips van Gent(brugg)enaars: streekproducten

In Gent(brugge) vind je heerlijke streekproducten die je smaakpapillen doen betoveren. Van knapperige Kroakemandels tot de beroemde Ganda Ham, elke lekkernij vertelt zijn eigen verhaal van traditie en ambacht.De lokaalmarktElke week vind je in de Gentbrugse wijk...

lees meer
Toffe plekken om te winkelen

Toffe plekken om te winkelen

VLAS samenwinkelJe hebt Vlas misschien al zien passeren op ‘t Verband, want het is een tijdelijke invulling bij ons! Vlas is niet zomaar een winkel, het is een ontmoetingsplek. De winkel ‘van ons allemaal’ brengt mensen samen en verkoopt gezonde en eerlijke producten....

lees meer