TOFFE PLEKKEN OM TE ONTSPANNEN

GENTBRUGGE IS EEN VRÉÉ WIJZE BUURT MET VEEL TOFFE PLEKKEN, NIET ALLEEN OM TE GAAN SPORTEN OF TE GAAN DRINKEN, MAAR OOK OM JE EVEN VOLLEDIG TE ONTSPANNEN. WE GEVEN JE GRAAG ENKELE TIPS!

DE GENTBRUGSE MEERSEN

In de Gentbrugse Meersen is er voor iedereen wat wils. Je kan er wandelingen maken en je mag zelfs van de paden afwijken om tussen de koeien te wandelen. Maak dus gerust je eigen weg, al wandelend of lopend. Je kan zelfs je schoenen uittrekken en genieten van het blotevoetenpad. Voor de allerjongsten is er een speelbos voorzien waar ze kunnen ravotten en plezier maken.

DE WIJKBIBLIOTHEEK

Lees je graag boeken of strips? Dan is de wijkbibliotheek the place to be! Met een lidkaart kan je hier gratis boeken, strips, cd’s of dvd’s ontlenen.

FRANS TOCHPARK

Naast de Gentbrugse Meersen vind je het Frans Tochpark. Daar vind je een kasteel uit de 14e eeuw dat een tijdje dienst deed als gemeentehuis. Je kan zelfs je eigen kasteel bouwen, wel in een zandbak weliswaar.

LOKAAL DIENSTENCENTRUM SPELTINCX

In de lokale dienstencentra kan je terecht om nieuwe mensen te leren kennen, een kopje koffie te drinken met een gezellige babbel of om een spelletje te spelen in de ontmoetingsruimte. Wil je iets actiever? Dan zijn er ook activiteiten voorzien, zoals borduren, bakken en zelfs pilates voor senioren. Je eerste deelname is gratis, daarna kan je je inschrijven voor komende activiteiten.

MINTY OAK YOGA
Wil je helemaal zen worden? Probeer eens een lesje vinyasa yoga in de Minty Oak Yoga die gegeven worden in studio’s en parken in Gentbrugge.

Gerelateerd nieuws

Toffe plekken met kindjes

Toffe plekken met kindjes

GENTBRUGGE IS EEN VRÉÉ WIJZE BUURT MET VEEL TOFFE PLEKKEN, NIET ALLEEN OM TE GAAN DRINKEN, IETS TE WANDELEN EN OM TE ONTSPANNEN, MAAR OOK OM TE GENIETEN MET JE kindjes. WE GEVEN JE GRAAG ENKELE TIPS!huis van alijnBezoek het Huis van Alijn en maak samen met je kinderen...

lees meer
Tips van Gent(brugg)enaars: ontspannen

Tips van Gent(brugg)enaars: ontspannen

Gentbrugge is een vréé wijze buurt met veel toffe plekken, niet alleen om te gaan sporten of om te winkelen, maar ook om te ontspannen en tot rust te komen. We geven je graag enkele tips!AchtersikkelOp minder dan vijftig meter van het Sint-Baafsplein ligt de serene...

lees meer
Tips van Gent(brugg)enaars: studieplekken

Tips van Gent(brugg)enaars: studieplekken

Het is weer juni. Dat betekent voor veel jongeren en studenten dat de examens voor de deur staan. Is het thuis soms te luidruchtig om te studeren? Of studeer je liever in het gezelschap van medestudenten? In Gent heb je enkele bijzondere studieplekken, dicht bij ‘t...

lees meer