TOFFE PLEKKEN OM OP CAFÉ TE GAAN

GENTBRUGGE IS EEN VRÉÉ WIJZE BUURT MET VEEL TOFFE PLEKKEN OM EEN KOFFIE OF PINTJE TE DRINKEN. WE GEVEN JE GRAAG ENKELE TIPS!

KAFFIE IS KAFFIE

In Buurtcentrum De Vaart vind je Kaffie is kaffie, een buitengewoon koffiehuis. Even tot rust komen met een goed boek, en dat vlakbij ‘t Verband? Wij zijn alvast fan! Je kan er terecht voor een koffie of een frisse pint of een (h)eerlijke lunch (dagschotel, belegde boterhammen en soep). Het is ook de ideale plek om met je buur een praatje te slaan of te verpozen in de zetel met de krant, te genieten bij een stukje gebak terwijl je kinderen zich uitleven in de speel -en leeshoek. Op zoek naar meer informatie? Surf dan naar www.kaffieiskaffie.be!

CAFE ROKKEBOLLE

Sinds 1,5 jaar kan je in Ledeberg naar Rokkebolle. “Je zou deze plek het best kunnen omschrijven als een café voor een niet-cafégaand publiek”, zegt Eline. Je kan er in de tuin vol zonnebloemen een lekker glas wijn drinken en iets klein eten. Aperitiefhapjes, bijvoorbeeld, of een heerlijke pizza. Meer info vind je op www.rokkebolle.be.

CAFE MERINO

Drank, spijs & vertier – dat is café Merino. Je kan er terecht voor lekkere gerechten maar even goed voor een frisse pint of een colaatje. Het bevindt zich aan het Gentbruggeplein en heeft een heerlijk terras in de zomer; een aanrader dus! Wil je weten wat de pot schaft of wat er te doen is? Surf naar cafemerino.be.

CAFE BOTECO

Café Botèco in de Forelstraat is een cultureel buurtcafé waar gezelligheid, muziek en kunst centraal staan. Je kan er terecht voor optredens, tentoonstellingen, lekkere drankjes en heerlijk eten. Meer info vind je via www.cafeboteco.be.

Gerelateerd nieuws

Tips van Gent(brugg)enaars: duurzaam leven

Tips van Gent(brugg)enaars: duurzaam leven

Op ‘t Verband streven we naar energiezuinige woningen, vergroening van de omgeving en het verbinden van de buurt. En die duurzaamheid is duidelijk voelbaar op de site. Maar hoe kunnen we eigenlijk duurzaam leven? Een aantal Gent(brugg)enaars delen graag hun tips!...

lees meer
Tips van Gent(brugg)enaars: streekproducten

Tips van Gent(brugg)enaars: streekproducten

In Gent(brugge) vind je heerlijke streekproducten die je smaakpapillen doen betoveren. Van knapperige Kroakemandels tot de beroemde Ganda Ham, elke lekkernij vertelt zijn eigen verhaal van traditie en ambacht.De lokaalmarktElke week vind je in de Gentbrugse wijk...

lees meer
Toffe plekken om te winkelen

Toffe plekken om te winkelen

VLAS samenwinkelJe hebt Vlas misschien al zien passeren op ‘t Verband, want het is een tijdelijke invulling bij ons! Vlas is niet zomaar een winkel, het is een ontmoetingsplek. De winkel ‘van ons allemaal’ brengt mensen samen en verkoopt gezonde en eerlijke producten....

lees meer