Tips van Gent(brugg)enaars: ontspannen

Gentbrugge is een vréé wijze buurt met veel toffe plekken, niet alleen om te gaan sporten of om te winkelen, maar ook om te ontspannen en tot rust te komen. We geven je graag enkele tips!

Achtersikkel

Op minder dan vijftig meter van het Sint-Baafsplein ligt de serene Achtersikkel verstopt. Dit prachtige pleintje, met zijn twee torens en een historische waterput, was vroeger een symbool van rijkdom. Enkel de welgestelden konden zich zo’n luxe veroorloven. Nu kan je in deze binnenplaats terecht voor een kopje koffie terwijl je geniet van de rustige omgeving en de architectuur.

Het Pand

Het voormalige Dominicanenklooster, nu bekend als Het Pand, was ooit een ziekenhuis beheerd door de Dominicanen. Een orde die in steden ging prediken, vandaar dat ze ook wel ‘predikheren’ werden genoemd. Door de jaren heen transformeerde het van een predikplaats tot een broedplaats voor studenten, artiesten en Gentse clochards. Dit leverde het de bijnaam ‘vlooienpaleis’ op.

Oud Begijnhof Sint-Elisabeth

Deze begijnhof groeide uit tot een begijnhofstad, compleet met een kerk, het huis van de ‘grootjuffer’, een infirmerie, een kapel, een boomgaard en meer dan honderd begijnenhuizen. Het werd een oord van verdraagzaamheid, want er bevinden zich drie verschillende kerken: een anglicaanse, een orthodoxe en een protestantse.

Hotel d’Hane Steenhuyse

Ontsnap even aan de drukte van de Veldstraat en kom tot rust in het Hotel d’Hane Steenhuyse. Deze majestueuze woning van de adellijke familie d’Hane Steenhuyse brengt je tweehonderd jaar terug in de tijd. Op een mooie zomerdag kan je genieten in de stadstuin van dit verborgen pareltje in Gent.

Plantentuin van UGent

Aan de rand van het Citadelpark vind je de Plantentuin van de Universiteit Gent, een verborgen oase met meer dan 10.000 verschillende plantensoorten van over de hele wereld. Verken de tropische en subtropische kassen, ontdek eetbare planten, geneeskrachtige kruiden en paddenstoelen. Mis ook de serres niet, waar je het aroma van citrusbloemen kunt opsnuiven en misschien zelfs bananen ziet rijpen!

Gerelateerd nieuws

Toffe plekken met kindjes

Toffe plekken met kindjes

GENTBRUGGE IS EEN VRÉÉ WIJZE BUURT MET VEEL TOFFE PLEKKEN, NIET ALLEEN OM TE GAAN DRINKEN, IETS TE WANDELEN EN OM TE ONTSPANNEN, MAAR OOK OM TE GENIETEN MET JE kindjes. WE GEVEN JE GRAAG ENKELE TIPS!huis van alijnBezoek het Huis van Alijn en maak samen met je kinderen...

lees meer
Tips van Gent(brugg)enaars: studieplekken

Tips van Gent(brugg)enaars: studieplekken

Het is weer juni. Dat betekent voor veel jongeren en studenten dat de examens voor de deur staan. Is het thuis soms te luidruchtig om te studeren? Of studeer je liever in het gezelschap van medestudenten? In Gent heb je enkele bijzondere studieplekken, dicht bij ‘t...

lees meer
Tips van Gent(brugg)enaars: duurzaam leven

Tips van Gent(brugg)enaars: duurzaam leven

Op ‘t Verband streven we naar energiezuinige woningen, vergroening van de omgeving en het verbinden van de buurt. En die duurzaamheid is duidelijk voelbaar op de site. Maar hoe kunnen we eigenlijk duurzaam leven? Een aantal Gent(brugg)enaars delen graag hun...

lees meer