9 INPAKTIPS VOOR JE VERHUIS

NIET IEDEREEN HOUDT ERVAN OM TE VERHUIZEN. EN AL ZÉKER NIET VAN ALLE SPULLEN INPAKKEN. MET DEZE 9 INPAKTIPS KOM JE AL EEN EIND VERDER:

MAAK EEN INPAKLIJST
Laten we eerlijk zijn, een lijst klinkt misschien saai, maar het is als een roadmap voor je verhuizing. Begin met een lijst van alle items die je moet inpakken. Het helpt om georganiseerd te blijven en niets te vergeten. Op de lijst kunnen staan: belangrijke documenten, medicijnen, kledij, toiletartikelen, beddegoed, …
VERZAMEL INPAKMATERIAAL
Zorg ervoor dat je voldoende verhuisdozen, inpakpapier, bubbeltjesplastic en tape hebt. Het is net als een project: de juiste tools maken het verschil! Begin er ook vroeg genoeg aan. Zo heb je tegen je verhuis al heel wat verzameld.
BEGIN VROEG
Begin ruim van tevoren met inpakken. Rome werd ook niet in één dag gebouwd, toch?
PAK JE KLEDIJ SLIM IN
Kleding kun je laten hangen in vuilniszakken met een gat voor de hangers. Dit bespaart je heel wat tijd en moeite én je kleren blijven fris.
LABEL JE DOZEN
Geef elke doos een label met de inhoud en de kamer waarin deze moet worden geplaatst. Dit maakt het uitpakken een fluitje van een cent en zo moet je je ‘s morgens niet suf zoeken naar een koffietas.
BESCHERM FRAGIELE ITEMS
Pak breekbare spullen in met bubbeltjesplastic of kleding om ze te beschermen. Je zal snel ontdekken dat sokken handige opbergers kunnen zijn!
ESSENTIALS BAG
Stel een ‘essentials bag’ samen met spullen die je direct nodig hebt na de verhuizing. Denk aan toiletartikelen, een set schone kleren en belangrijke documenten zoals je paspoort.
WEES NIET BANG OM HULP TE VRAGEN
Verhuizen kan stressvol zijn, dus aarzel niet om vrienden of familie om hulp te vragen. Samen is het altijd leuker.
WEES NIET BANG OM DINGEN WEG TE DOEN
Een verhuis is het perfecte moment om te ontspullen. Als je dingen niet meer nodig hebt, gooi ze weg! Of nog beter: doneer ze aan een goed doel, zo draag je ook bij aan de gemeenschap. Haal je inner-Marie Kondo maar boven!

Veel succes!

Gerelateerd nieuws

Tips van Gent(brugg)enaars: duurzaam leven

Tips van Gent(brugg)enaars: duurzaam leven

Op ‘t Verband streven we naar energiezuinige woningen, vergroening van de omgeving en het verbinden van de buurt. En die duurzaamheid is duidelijk voelbaar op de site. Maar hoe kunnen we eigenlijk duurzaam leven? Een aantal Gent(brugg)enaars delen graag hun tips!...

lees meer
Tips van Gent(brugg)enaars: streekproducten

Tips van Gent(brugg)enaars: streekproducten

In Gent(brugge) vind je heerlijke streekproducten die je smaakpapillen doen betoveren. Van knapperige Kroakemandels tot de beroemde Ganda Ham, elke lekkernij vertelt zijn eigen verhaal van traditie en ambacht.De lokaalmarktElke week vind je in de Gentbrugse wijk...

lees meer
Toffe plekken om te winkelen

Toffe plekken om te winkelen

VLAS samenwinkelJe hebt Vlas misschien al zien passeren op ‘t Verband, want het is een tijdelijke invulling bij ons! Vlas is niet zomaar een winkel, het is een ontmoetingsplek. De winkel ‘van ons allemaal’ brengt mensen samen en verkoopt gezonde en eerlijke producten....

lees meer