TOFFE PLEKKEN VOOR KINDEREN

GENTBRUGGE IS EEN VRÉÉ WIJZE BUURT. OOK MET KINDEREN. OP ZOEK NAAR EEN ACTIVITEIT? WE GEVEN JE GRAAG ENKELE TIPS!

SPEELZONE/-BOS AAN DE GENTBRUGSE MEERSEN

“In de Gentbrugse Meersen mag iedereen ongedwongen, vol verwondering en wild de natuur beleven.“, aldus Marnix Aerssens, natuurgids in de Gentbrugse Meersen. Ideaal dus om ze te ontdekken met je kinderen. Spelen en stoeien op de speelplaats, hutten bouwen in het natuurlijke speelbos of jezelf uitleven op het toneel in het amfitheater – het is allemaal mogelijk in de Gentbrugse Meersen.

Vlakbij de hoofdingang aan de Braemkasteelstraat vind je een ruime, traditionele speeltuin. Deze speelplek is vredig gelegen en biedt verschillende speeltoestellen, een groot klimnet en een uitdagend evenwichtsparcours. Voor de allerkleinsten is er zelfs een aparte speelzone met aantrekkelijke speelelementen. Daarnaast is er een zandheuvel waar je zandkastelen kunt bouwen.

Verderop kun je je uitleven, klimmen en klauteren in de natuurlijke speeltuin. Hier ontdek je spannende oversteekmogelijkheden over het water, een grote speelheuvel, wilgentunnels met tal van verborgen hoekjes en kantjes om te verkennen. En het leuke is dat je zelfs kampen mag bouwen met natuurlijke materialen uit het gebied.

Heb je meer zin in een culturele ervaring met de kinderen? Dan is het amfitheater dé plek om te zijn. Hier kun je ontspannen met een boek, verhalen vertellen of zelfs een klein toneelstuk opvoeren.

HET ARBEDPARK

Het Arbedpark bevindt zich op een voormalig industrieterrein. De opvallende stalen punt die het park doorkruist, de spoorwegbrug en het speellandschap met stalen muurtjes herinneren aan de vroegere ‘puntfabriek’.

Dit park beslaat een oppervlakte van 3,5 hectare en strekt zich uit langs de Ledebergse Scheldemeander. Deze route is een fiets- en wandelpad dat je langs de Schelde van het ene park naar het andere brengt. Het park heeft een lichte helling en het water stroomt nu naar enkele vijvers aan de voet van de Scheldedijk.

Dankzij zijn gevarieerde terrein biedt het park diverse milieus en vegetaties, wat zorgt voor een verscheidenheid aan natuurlijke omgevingen. Je kan er naast wandelen ook heerlijk spelen: er zijn speeltoestellen, een zandbak, buurtvoetbal en basketbal.

VARKENTJES KIJKEN

Het Spilvarken is een duurzaam burgerproject dat varkens integreert in het stadsleven. Het varken wordt ingezet als afvalverwerker en als sociaal bindmiddel. Het is een initiatief van ‘t Spilvarken en Revive, de ontwikkelaar van ‘t Verband. Je kan ze elke dag komen bezoeken op de site van ‘t Verband, achteraan de parking van het Medisch Centrum Maria Middelares in de Kliniekstraat. Meer info kan je hier lezen.

REGEN? GA NAAR DE BINNENSPEELTUIN!

Play Beach is een binnenspeelparadijs speciaal ontworpen voor jongens en meisjes tot 12 jaar oud. Hier ontdekken ze meer dan 1600 m² aan overdekt speelplezier, met afzonderlijke speelzones. Binnen dit speelwalhalla kunnen kinderen zich vermaken in een gigantisch funhouse met een ballenbad, doolhof, kruipbuizen, glijbanen, klimrekken, schommels en zelfs springkastelen. Neem een kijkje op hun website voor de openingsuren: www.playbeach.eu

BLOTEVOETENPARK

Dit avontuurlijke pad, dat ongeveer 1 km lang is, is volledig natuurlijk en niet kunstmatig aangelegd. Het verandert met de weersomstandigheden en de seizoenen mee. Het pad bestaat uit een natuurlijke ondergrond, waarop je loopt over steentjes, gras, een zandheuvel, door modder en water. Na de tocht kun je je voeten afspoelen in de sloot en ze laten drogen op het gras of in de wind. Waarom trek je je schoenen niet uit en laat je je tenen van dit unieke gevoel genieten?

BREIWERKJES IN DE SINT-SIMONSTRAAT

Sinds de zomer van 2023 straalt de Sint-Simonstraat in het hart van Gentbrugge extra vreugde uit. Twee buurtbewoonsters hebben de verkeerspaaltjes langs de trottoirs versierd met allerlei gebreide creaties, en de reacties van de voorbijgangers zijn uiterst positief. Vooral de kinderen in de buurt zijn bijzonder enthousiast. Ideaal dus om een kijkje te gaan nemen!

Gerelateerd nieuws

Toffe plekken met kindjes

Toffe plekken met kindjes

GENTBRUGGE IS EEN VRÉÉ WIJZE BUURT MET VEEL TOFFE PLEKKEN, NIET ALLEEN OM TE GAAN DRINKEN, IETS TE WANDELEN EN OM TE ONTSPANNEN, MAAR OOK OM TE GENIETEN MET JE kindjes. WE GEVEN JE GRAAG ENKELE TIPS!huis van alijnBezoek het Huis van Alijn en maak samen met je kinderen...

lees meer
Tips van Gent(brugg)enaars: ontspannen

Tips van Gent(brugg)enaars: ontspannen

Gentbrugge is een vréé wijze buurt met veel toffe plekken, niet alleen om te gaan sporten of om te winkelen, maar ook om te ontspannen en tot rust te komen. We geven je graag enkele tips!AchtersikkelOp minder dan vijftig meter van het Sint-Baafsplein ligt de serene...

lees meer
Tips van Gent(brugg)enaars: studieplekken

Tips van Gent(brugg)enaars: studieplekken

Het is weer juni. Dat betekent voor veel jongeren en studenten dat de examens voor de deur staan. Is het thuis soms te luidruchtig om te studeren? Of studeer je liever in het gezelschap van medestudenten? In Gent heb je enkele bijzondere studieplekken, dicht bij ‘t...

lees meer