IS GENTBRUGGE GOED BEREIKBAAR?

GENTBRUGGE LIGT TEN ZUIDOOSTEN VAN HET CENTRUM VAN GENT. IS ‘T VERBAND DAN GOED BEREIKBAAR? ALS WE NAAR DE MOBISCORE KIJKEN: ZEKER!

RICHTING GENTBRUGGE
Gentbrugge is vréé wijs, zowel om er te wonen als om een bezoekje te brengen. En gelukkig is het goed bereikbaar! Er zijn enkele manieren om er te komen:
  • Met de auto: Gentbrugge is gemakkelijk bereikbaar via de E17. Je kan de afslag Gentbrugge nemen en vervolgens de borden naar het centrum van Gentbrugge volgen.
  • Met de trein: Het treinstation Gentbrugge ligt op de lijn tussen Gent en Antwerpen. Je kan de trein nemen naar dit station en van daaruit te voet of met de fiets richting het centrum gaan.
  • Met de bus of de tram: Er zijn verschillende buslijnen die Gentbrugge bedienen, waaronder lijnen 28, 48, 930 en 96. Deze bussen brengen je naar verschillende delen van Gentbrugge en de omliggende gebieden. Tram 2 passeert er ook.
  • Met de fiets: Gent is een fietsvriendelijke stad, en je kan Gentbrugge gemakkelijk per fiets bereiken. Er zijn tal van fietspaden en fietsverhuurdiensten beschikbaar. Je kan bijvoorbeeld een Blue-bike huren, wat een handig deelfietsprogramma is!
MOBISCORE ‘T VERBAND
De Mobiscore kijkt hoe een woonplaats ligt bij voorzieningen zoals winkels, scholen, stations, bus- en tramhaltes. En het berekent de milieu-impact van de verplaatsingen die je naar verwachting zult moeten doen. Raak je van deze buurt overal te voet en met de fiets, of is er een belangrijke halte of station nabij? Dan is de milieu-impact kleiner dan wanneer je de auto moet nemen.

De Mobiscore van ‘t Verband is maar liefst 9,2/10! Er is een goed aanbod openbaar vervoer, onderwijs is goed bereikbaar te voet of met de fiets, winkels & diensten ook. Daarnaast is ook ontspanning, cultuur en sport op een boogscheut verwijderd. Aangezien ‘t Verband zich naast het Medisch Centrum van Maria Middelares bevindt, is gezondheid en zorg héél goed bereikbaar.

Goed nieuws dus voor toekomstige bewoners!

Gerelateerd nieuws

Toffe plekken om te winkelen

Toffe plekken om te winkelen

VLAS samenwinkelJe hebt Vlas misschien al zien passeren op ‘t Verband, want het is een tijdelijke invulling bij ons! Vlas is niet zomaar een winkel, het is een ontmoetingsplek. De winkel ‘van ons allemaal’ brengt mensen samen en verkoopt gezonde en eerlijke producten....

lees meer
Geschiedenis van de site

Geschiedenis van de site

Deze site in Gentbrugge ademt de zuchten van een bloeiend verleden. Al in 1880 werd hier een ‘hospice’ gebouwd. Van zodra de zusters van Waarschoot in 1934 de gronden van het ziekenhuis overnamen, was de site constant in transitie. Er werd in 1949 een nieuwe vleugel...

lees meer
TOFFE PLEKKEN OM TE ONTSPANNEN

TOFFE PLEKKEN OM TE ONTSPANNEN

GENTBRUGGE IS EEN VRÉÉ WIJZE BUURT MET VEEL TOFFE PLEKKEN, NIET ALLEEN OM TE GAAN SPORTEN OF TE GAAN DRINKEN, MAAR OOK OM JE EVEN VOLLEDIG TE ONTSPANNEN. WE GEVEN JE GRAAG ENKELE TIPS!DE GENTBRUGSE MEERSENIn de Gentbrugse Meersen is er voor iedereen wat wils. Je kan...

lees meer