ZOMERTIJD

Deze zaterdagavond is het weer zover. Ook last van de overgang van wintertijd naar zomertijd? Je bent niet alleen! Hier alvast wat tips.

ZOEK HET DAGLICHT OP

Een paar uurtjes extra buitenlucht maakt een groot verschil. Want door meer naar buiten te gaan, maakt je lichaam ‘s avonds meer melatonine aan; het hormoon waardoor je je slaperig voelt. Wil je je biologische klok weer gelijk stellen, dan doe je er goed aan om elke dag even een wandelingetje door de buurt te maken en wat frisse Gentbrugse lucht op de snuiven.

GA NU AL WAT EERDER NAAR BED

Als je in de dagen voordat de zomertijd ingaat al probeert een uurtje vroeger naar bed te gaan, heb je straks minder last van de zomertijd.

SLAAP NIET OVERDAG
Ook al ben je slaperig en roept je bed naar je. Ga de komende dagen niet voor ‘n siësta. Dit verstoort je biologische ritme alleen nog maar méér.
SPORT VROEG OP DE DAG
Probeer in plaats van ‘s avonds, eerder op de dag te sporten, zodat je lichaam eind van de dag genoeg tijd heeft om weer tot rust te komen.
MANIPULEER HET LICHT
Probeer het de paar uur voordat je gaat slapen al donkerder te maken door gordijnen dicht te doen en lichten langzaam uit de doen. Qua licht is het ‘t beste om vroeg en midden op de dag veel (zon)licht te pakken, en naarmate de dag vordert verder af te bouwen – vaak val je dan het lekkerst in slaap.

Gerelateerd nieuws

Toffe plekken om te winkelen

Toffe plekken om te winkelen

VLAS samenwinkelJe hebt Vlas misschien al zien passeren op ‘t Verband, want het is een tijdelijke invulling bij ons! Vlas is niet zomaar een winkel, het is een ontmoetingsplek. De winkel ‘van ons allemaal’ brengt mensen samen en verkoopt gezonde en eerlijke producten....

lees meer
Geschiedenis van de site

Geschiedenis van de site

Deze site in Gentbrugge ademt de zuchten van een bloeiend verleden. Al in 1880 werd hier een ‘hospice’ gebouwd. Van zodra de zusters van Waarschoot in 1934 de gronden van het ziekenhuis overnamen, was de site constant in transitie. Er werd in 1949 een nieuwe vleugel...

lees meer
TOFFE PLEKKEN OM TE ONTSPANNEN

TOFFE PLEKKEN OM TE ONTSPANNEN

GENTBRUGGE IS EEN VRÉÉ WIJZE BUURT MET VEEL TOFFE PLEKKEN, NIET ALLEEN OM TE GAAN SPORTEN OF TE GAAN DRINKEN, MAAR OOK OM JE EVEN VOLLEDIG TE ONTSPANNEN. WE GEVEN JE GRAAG ENKELE TIPS!DE GENTBRUGSE MEERSENIn de Gentbrugse Meersen is er voor iedereen wat wils. Je kan...

lees meer